Selecteer een pagina

Ben je single en ben je al tijden op zoek naar iemand om jouw leven mee te delen? Dan kan de coronacrisis deze plannen enorm in de war schoppen. Hoe vind je immers iemand als je zoveel mogelijk thuis moet blijven? Als een bezoekje aan een openbare plek er eigenlijk niet in zit? En afspreken met een potentiële liefdespartner afgeraden wordt? Blijf je de komende maanden eenzaam in huis zitten en wacht je af? Of onderneem je stappen om je toch op het liefdespad te begeven?

 Voor deze singles hebben wij goed nieuws. Er zijn immers nog steeds genoeg manieren om veilig te daten tijdens de coronacrisis. Dit vraagt wel om een beetje extra creativiteit en inspanning van jouw kant, maar onmogelijk is het zeker niet. Dus zoek maar alvast naar food near me en plan het ideale avondje uit, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM natuurlijk! Wij geven een aantal handige tips.

Schrijf je in bij een datingsite

De kans dat je iemand spontaan ontmoet is door de coronacrisis enorm afgenomen. Gelukkig biedt de digitale wereld solaas. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende datingwebsites, zodat je ondanks de afstand alsnog veilig mensen kunt ontmoeten.

Wanneer je je inschrijft op een datingwebsite is je voornaamste doel natuurlijk om op te vallen. Je wil gevonden worden door jouw potentiële levenspartner. Dit doe je door veel aandacht in je profiel te steken. Kies een mooie foto die jouw karakter goed weerspiegeld. Laat filters maar zitten en kies voor een foto die echt jouw ware uitstraling laat zien. Het kan ook leuk zijn om je hobby’s op deze foto te laten zien. Ben je iemand die graag op de ski’s staat? Gebruik dan een foto van jezelf op wintersport.

Bedenk tevens een pakkende tekst om de interesse van anderen te wekken. Wacht daarnaast niet alleen maar af totdat iemand anders jou een berichtje stuurt, maar neem zelf ook het initiatief. Wie weet wat voor moois hierdoor kan opbloeien!

Chatten

Maar hoe begin je zo’n chatgesprek? Allereerst is het belangrijk om zoveel mogelijk jezelf te blijven. Je hoeft echt niet met een standaard openingszin te komen. Toon simpelweg interesse in de ander. Vraag hem of haar over het alledaagse leven. Zelfs de vraag: ‘wat gaan we eten vandaag?’ kan een goede opening voor een mooi gesprek zijn. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk.

Wanneer het goed klikt, kun je er ook voor kiezen om een videogesprek aan te gaan. Het is leuk om elkaar zo alvast een beetje in ‘real life’ te ontmoeten en elkaars reactie te zien. Zo merk je al heel snel of dit iemand is waarmee je wel zou willen afspreken.

Afspreken

Klikt het echt tussen jullie twee? Dan is de volgende stap natuurlijk een afspraak maken. Hoewel dit tijdens de coronacrisis natuurlijk lastiger is dan voorheen. Je kunt niet zomaar naar een openbare plek gaan. Bovendien wordt het door het RIVM afgeraden om veel bezoek te ontvangen. Vraag jezelf daarom goed af of deze afspraak het je waard is.

Mocht je toch willen afspreken, houd je dan aan de RIVM maatregelen. Houd zoveel mogelijk afstand en ga samen in huis iets leuks doen. Dit kan een simpel bordspelletje zijn of een afhaal- of bezorgmaaltijd van jouw favoriete restaurant. Enschede eten bestellen is immers de perfecte oplossing als je hem of haar iets culinairs wil voorschotelen! Zo maak je binnen de beperkingen toch nog iets moois van je date. En wie weet wat er kan opbloeien.