Selecteer een pagina

Tegenwoordig is het helemaal niet zo makkelijk om de ware liefde te vinden. Heb je alles al geprobeerd, maar ben je de prins of prinses op het witte paard nog niet tegengekomen? Je kunt ervoor kiezen om je in te schrijven op een bepaalde datingsite, maar welke datingsite of -app past nu het beste bij jou? Er zijn namelijk tientallen sites waar je uit kunt kiezen en dit maakt het niet makkelijker. We geven je drie tips, zodat jij voor de beste datingsite kiest.

De juiste doelgroep

Voordat je je zomaar inschrijft bij een aantal verschillende datingsites, raden we je aan om naar de doelgroep te kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten datingsites die ieder een andere doelgroep hebben. Denk bijvoorbeeld aan 50 plus, homoseksueel of een speciale site voor hoger opgeleiden. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet specifiek naar een bepaald persoon op zoek bent. Dan is het verstandig om je aan te melden bij een algemene datingsite of -app. Weet je wel aan welke wensen jouw toekomstige partner moet voldoen? Dan is er altijd wel een geschikte datingsite met de juiste doelgroep.

Lees reviews

Heb je een datingsite met de juiste doelgroep gevonden? Meld je niet direct aan, maar lees eerst de ervaringen van andere gebruikers. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van de datingsite en weet je of deze daadwerkelijk bij jou past. Er zijn verschillende sites waar je specifieke reviews van datingsites op kunt vinden. Wist je dat er op sommige sites of apps veel nepprofielen actief zijn? Als dit zo is op de datingsite naar jouw keuze, zul je dit vast en zeker lezen in de recensies. Het zou zonde zijn als je een betaald abonnement afsluit bij een datingsite waar veel nepprofielen actief zijn.

Betalen of gratis daten?

Als je een abonnement bij een datingsite gaat afsluiten, kun je vaak voor een betaald of gratis lidmaatschap kiezen. Wij Hollanders houden natuurlijk van gratis, dus zijn eerder geneigd om voor het abonnement te kiezen waarbij we niks hoeven te betalen. Een gratis abonnement is goed om uit te proberen, maar een betaald lidmaatschap heeft toch een aantal voordelen. Zo zal het aantal nepaccounts niet groot zijn en je weet zeker dat de andere leden het online daten serieus nemen. Er zijn natuurlijk ook gratis dating sites die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan Tiner of Badoo. Dit zijn populaire apps voor gratis daten.